Vraag naar een offerte! 056 42 22 03

Rijplaten

LODAX Rijplaten worden gebruikt om toegang te verlenen aan machines en voetgangers op moeilijk begaanbaar terrein. Ze bieden ook bescherming aan de bodem en worden vaak gebruikt in de landschapsarchitectuur, op bouwterreinen, bij het onderhoud van sportvelden, enz.

Lodax premium rijplaten bouwwerf

Producten Rijplaten

Extra opties voor Lodax Rijplaten

Anti slip afwerking

Antislip afwerking aan één of beide zijden

Verbetert de grip van machines en voetgangers op de rijplaten

Lodax naamgravering

Graveer uw bedrijfsnaam

Genereer merkbekendheid en voorkom diefstal door uw merknaam op de rijplaten te graveren.

Gefreesde groeven als anti-slip afwerking

Gefreesde groeven als anti-slip afwerking

Specifieke afwerking voor een betere grip van banden en rupsbanden van machines.

Standaard afwerking

Extra handgrepen

Extra handgrepen om de hanteerbaarheid te verbeteren en om extra verbindingspunten te creëren.

Lichtgewicht

Dankzij de natuurlijke eigenschappen van kunststof zijn LODAX rijplaten zeer licht. Lichter dan stalen rijplaten.

Gemakkelijk te gebruiken

De rijplaten zijn gemakkelijk te gebruiken dankzij de standaard handgrepen in het materiaal
(Budget & Premium rijplaten).

Duurzame en flexibele oplossing

De rijplaten zijn zeer duurzaam dankzij de natuurlijke flexibiliteit van het kunststof materiaal. Het materiaal past zich aan de ondergrond aan, maar breekt niet gemakkelijk.

Ecologisch

Rijplaten worden geproduceerd van gerecycled plastic materiaal, wat op lange termijn energiebesparing en minder vervuiling betekent.

Absorbeert geen water

Lodax Mats absorberen geen water, waardoor ze zeer duurzaam zijn in ruwe, vochtige omgevingen.

Tips voor een veilig gebruik van Lodax rijplaten

Waarom zou ik op een werf rijplaten gebruiken?

Het gebruik van rijplaten op een bouwplaats is om verschillende redenen een slimme keuze. Ze bieden kostenbesparingen op lange termijn doordat dure reparaties worden vermeden en er minder extra machines nodig zijn. Ze verhogen ook de snelheid van het bouwproces doordat zwaar materieel snel en gemakkelijk kan worden verplaatst, waardoor de efficiëntie toeneemt. Deze rijplaten zorgen bovendien voor een veiligere omgeving voor werknemers en machines door een stabiel en veilig oppervlak te creëren, waardoor het gevaar van ongevallen afneemt. Bovendien beschermen ze de omgeving en de grond tegen schade door zware machines, waardoor ze bijdragen tot het behoud van de natuurlijke habitats en de ecologische impact verminderen. Ten slotte zijn deze platen veelzijdig en kunnen ze worden gebruikt in verschillende omgevingen, zoals bouwplaatsen, openluchtevenementen, festivals, landschapsarchitectuurprojecten en nog veel meer.

Waarom zou ik rijplaten gebruiken bij tuinaanleg of groenvoorziening?

Bij tuinwerkzaamheden kan het gebruik van kunststof rijplaten veel voordelen bieden. Deze platen bieden alle voordelen van traditionele stalen rijplaten, waaronder bescherming tegen schade en een veilig werkoppervlak. Kunststof rijplaten zijn echter ook licht en gemakkelijk te verplaatsen, waardoor ze ideaal zijn voor een snelle en eenvoudige installatie. Ze zijn ook weerbestendig, zodat je ze in elk seizoen kunt gebruiken zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade of aantasting. Bovendien zijn kunststof grondbeschermingsmatten milieuvriendelijk en kunnen ze worden gerecycled, waardoor ze minder afval opleveren en het milieu minder belasten. Het gebruik van kunststof rijplaten kan u op lange termijn geld besparen door dure reparaties te voorkomen, de behoefte aan extra apparatuur te verminderen en de hoeveelheid tijd en geld die aan gazononderhoud wordt besteed tot een minimum te beperken. Al met al zijn kunststof rijplaten een veelzijdig en waardevol hulpmiddel voor elke tuinier of hovenier die zijn oppervlakten wil beschermen en het werken in de tuin veiliger en efficiënter wil maken.

Heb ik connectoren nodig voor de rijplaten?

Door kunststof rijplaten met elkaar te verbinden, blijven de platen stevig op hun plaats liggen, zelfs bij moeilijke weersomstandigheden zoals regen, harde wind of sneeuw. Dit is belangrijk omdat losse platen gevaarlijke omstandigheden kunnen creëren, die kunnen leiden tot uitglijden en vallen of tot ongevallen met machines. Bovendien kan het verbinden van de kunststof rijplaten de levensduur van de producten zelf verlengen. Als de rijplaten niet verbonden zijn, kunnen ze gemakkelijker beschadigd raken door beweging, tillen en verschuiven. Door de rijplaten te verbinden, kan je de slijtage beperken en de levensduur verlengen.

Kortom, het verbinden van kunststof rijplaten op een bouwplaats is een cruciale veiligheidsmaatregel die tal van voordelen biedt. Het kan zorgen voor een stabiel werkoppervlak, gevaarlijke omstandigheden voorkomen, het milieu beschermen en de levensduur van de platen zelf verlengen. Het is dan ook ten zeerste aan te bevelen de rijplaten waar mogelijk te koppelen om maximale veiligheid en effectiviteit te garanderen.

Wat is het verschil tussen Lodax rijplaten en Lodax premium rijplaten?

Lodax rijplaten zijn gemaakt van kunststof en er zijn twee verschillende productlijnen beschikbaar: de standaard Lodax rijplaten en de Lodax premium rijplaten. De standaard rijplaten zijn vervaardigd uit kunststof met een lagere dichtheid of kwaliteit. De Lodax premium rijplaten zijn echter gemaakt van kunststof van hogere kwaliteit, wat betekent dat ze duurzamer zijn en een langere levensduur hebben.

Als gevolg van het verschil in materiaalkwaliteit biedt Lodax een garantie van 10 jaar voor de Lodax premium rijplaten, terwijl er een lagere garantie wordt gegeven voor de standaard rijplaten. Het is daarom aan te raden om de Lodax premium rijplaten te kiezen als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw rijplaatbehoeften.

Het kan voldoende zijn om de gewone Lodax rijplaten te gebruiken in bepaalde situaties, zoals wanneer ze worden gebruikt met lichte machines tot 15T op een stevige, vlakke en gelijkmatige ondergrond.

Wat is het verschil tussen Lodax cross mats en Lodax premium rijplaten?

Beide typen zijn even sterk en hebben een garantie van 10 jaar. De Cross mats rijplaten hebben aan één zijde standaard groeven van 5 mm voor zware machines en aan de andere zijde groeven van 3 mm voor voetgangers en lichtere voertuigen. Met de Lodax premium rijplaten kan je echter verschillende afwerkingen aanvragen bij de bestelling, zoals het graveren van uw naam.

Wanneer je de ondergrond moet beschermen, adviseren wij het gebruik van Lodax premium rijplaten. Dit komt doordat er standaard geen groeven aanwezig zijn die de ondergrond kunnen beschadigen. Bij Cross mats rijplaten zijn er wel groeven aanwezig, waardoor het mogelijk is dat deze de bodem beschadigen.

Zijn Lodax rijplaten gecertificeerd?

Om er zeker van te zijn dat wij altijd LODAX premium en cross mat rijplaten van dezelfde topkwaliteit leveren, organiseren wij een periodieke kwaliteitsanalyse van het materiaal met behulp van een FTIR-analyse. Deze test kan worden vergeleken met een DNA-analyse: experts controleren de gegevens met die van de oorspronkelijke test om te zien of deze overeenkomen met onze goedgekeurde kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitscontrole kunnen wij gunstige garantievoorwaarden aanbieden voor deze rijplaten. Opgelet: enkel Lodax premium en cross mat rijplaten zijn gecertificeerd.

"De kwaliteit is consistent en we hebben geen enkel probleem gehad met de producten"

“Wij hebben LODAX als partner gekozen om de volgende redenen:
• Kwaliteit van het product
• Professionele houding en service van het personeel
• Uitstekende prijs-kwaliteit
De kwaliteit is constant en we hebben geen enkel probleem gehad met de producten. Ons logo wordt in de stempelplaten gegraveerd. Deze optie wordt zeer gewaardeerd door onze dealers en klanten en draagt bij tot het succes van onze verkoop."

- Accessories Manager bij een van de marktleiders van autolaadkranen, laadkleppen, ...

Lodax rijplaten in gebruik
Vraag naar een offerte!
056 42 22 03