Vraag naar een offerte! 056 42 22 03

Stempelplaten standaard

Onze standaard stempelplaten zijn er om uw zware machines te ondersteunen. De stempelplaten zijn gemaakt van gerecycleerde kunststof en bieden je de beste voordelen in alle moeilijke weersomstandigheden.

Wij bieden de volgende vierkante en ronde stempelplaten aan:

Geniet van levenslange garantie op onze standaard ronde en vierkante pads. Bekijk onze garantievoorwaarden.

Volg onze stappenplan om te weten welke stempelplaat het beste past voor jouw gebruik.

Draagvermogen
Afmetingen
Diameter
Vorm

Niet gevonden wat u zocht?
Wij werken ook volledig
op maat

Bezoek onze pagina over op maat gemaakte producten voor meer informatie.

Dankzij onze uitgebreide productiemogelijkheden en engineering afdeling kunnen wij op maat produceren:

  • Stempelplaten
  • Rijplaten
  • Oprijplaten
  • Enz.
Meer informatie over op maat gemaakte producten
Modulaire oprijplaat
Veelgestelde vragen over Lodax stempelplaten
Wanneer stempelplaten of stempelschotten gebruiken?

Stempelplaten of stempelschotten zijn essentieel voor het voorkomen van wegzakken van voertuigen zoals mobiele telescoopkranen, kranen, hoogwerkers, betonpompen, campers of alle voertuigen met stabilisatoren en steunvoeten. Dus van zodra gewerkt wordt op zachter ondergrond, grasland, bouwwerf, asfalt,...
De stempelplaten zijn verkrijgbaar in vierkante en ronde vormen maar bestaan ook in andere types.
Dankzij de grote rekbaarheid van HMPE 500 regeneraat kunnen de platen grote vervormingen aan zonder te scheuren of breken.
Ze zijn ook bestand tegen chemische invloeden zoals UV-straling, benzine, dieselolie, reinigingsmiddelen, vetten en natuurlijk ook tegen weersinvloeden. Dankzij de hoge stijfheid wordt de belasting ideaal verdeeld, zo voorkomt u minder schade aan de ondergrond en betere stabiliteit van het voertuig.


Hoe de juiste stempelplaat kiezen?

Bekijk onze stappenplan. Hiermee kiest u de beste stempelplaat voor jouw specifieke situatie.


Zijn stempelplaten verplicht volgens de Europese wetgeving?

Stempelplaten zijn niet wettelijk verplicht, maar het is de verantwoordelijkheid van elke machinist om te allen tijde voor een veilige werkomgeving te zorgen. Door stempelplaten of stempelschotten te gebruiken, kan men er zeker van zijn dat een machine stabieler is.


Wat zijn de risico's van het niet gebruiken van stempelplaten of stempelschotten?

De risico's van het niet gebruiken van stempelplaten of stempelschotten zijn: kantelen van de machine, wegzakken in het oppervlak.


Waarom LODAX stempelplaten gebruiken in plaats van metalen stempelplaten?

In vergelijking met metalen stempelplaten zijn Lodax stempelplaten veel lichter van gewicht. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de platen te verplaatsen of te verwisselen, iets wat bij metalen platen veel moeilijker wordt s vanwege het zware materiaal. Daarnaast hebben metalen platen na verloop van tijd vaak last van corrosie, wat de duurzaamheid van de platen negatief beïnvloedt.

Lodax stempelplaten, ook wel bekend als stempelschotten, zijn zeer goed bestand tegen diverse weersomstandigheden en kunnen zelfs (chemische) vloeistoffen moeiteloos aan. Dit maakt ze bijzonder duurzaam en geschikt voor langdurig gebruik. Wij geloven zo sterk in de kwaliteit van onze Lodax producten dat wij levenslange garantie bieden op onze standaard stempelplaten.


Waarom LODAX stempelplaten gebruiken in plaats van houten stempelplaten?

Lodax stempelplaten zijn gemaakt van gerecycleerd kunststof. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van kunststof absorbeert het geen vloeistoffen en is het zeer goed bestand tegen de meeste chemicaliën. Houten stempelplaten zijn erg populair dankzij de lage prijs. Hout is echter een materiaal dat kan breken of splinteren. Bij gebruik in natte, warme en koude omgevingen, zoals bouwplaatsen, kan hout tekenen van zwakte vertonen en moet het na een paar jaar na aankoop al worden vervangen.

Lodax pads zijn zeer goed bestand tegen milieuveranderingen en vloeistoffen, wat resulteert in een lange levensduur. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wij levenslange garantie bieden op onze standaard stempelplaten.


Zijn Lodax stempelplaten gecertifieerd?

Om er zeker van te zijn dat wij altijd LODAX producten van dezelfde topkwaliteit leveren, organiseren wij een periodieke kwaliteitsanalyse van het materiaal met behulp van een FTIR-analyse. Deze test kan worden vergeleken met een DNA-analyse: experts controleren de gegevens met die van de oorspronkelijke test om te zien of deze overeenkomen met onze goedgekeurde kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitscontrole kunnen wij gunstige garantievoorwaarden aanbieden.


Kan ik stempelplaten kopen als particulier?

Neen, we verkopen enkel aan bedrijven.

Lodax stempelplaat met stabilisator
Lodax stempelplaat in gebruik stabilisator
Lodax stempelplaat in gebruik betonpomp
Lodax stempelplaat heistelling
CGK stempelplaat 0019 LR
stempelplaat kunststof modder
stempelplaat voor bouwwerf of constructie

Voordelen van kunststof stempelplaten van Lodax

Lichter gewicht: kunststof stempelplaten zijn vaak lichter dan metalen platen, wat het gemakkelijker maakt om ze te verplaatsen of te verwisselen.
Corrosiebestendigheid: kunststof platen zijn bestand tegen corrosie, wat betekent dat ze langer meegaan in buitenomgevingen of in omgevingen met veel vocht en zal ook niet rotten zoals houten stempelplaten.
Lagere kosten: kunststof platen zijn vaak goedkoper dan metalen platen, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn.
Op maat gemaakt: kunststof platen kunnen gemakkelijk worden aangepast voor unieke toepassingen en gepersonaliseerde branding.
Flexibiliteit: kunststof platen zijn vaak flexibeler dan metalen platen, waardoor ze beter bestand zijn tegen impact en trillingen.
Duurzaamheid: kunststof platen zijn vaak duurzamer dan metalen platen, waardoor ze langer meegaan en minder snel beschadigen.

Houd wel in gedachten dat kunststof stempelplaten ook hun beperkingen hebben, zoals gewichtscapaciteit, impactweerstand en stijfheid. LODAX stempelplaten zijn vervaardigd uit kunststof van zeer hoge kwaliteit. Hierdoor bieden we uiterst aantrekkelijke garantievoorwaarden.

Stempelplaten worden vooral gebruikt in deze sectoren:

Bouwsector

Bouwsector

Tuinbouwsector

Tuinbouw sector

Event management

Evenementbeheer

Military ground protection mat

Militaire sector

Zorgsector

Zorgsector

Vraag naar een offerte!
056 42 22 03