Vraag naar een offerte! 056 42 22 03

Rijplaten standaard

Ontdek onze selectie van 5 rijplaten, elk type ontworpen met unieke eigenschappen .

Lodax standaard rijplaten: Dit is de standaardversie van onze platen, met een degelijke kwaliteit tegen een scherpe prijs. Ze zijn afgewerkt met een antislipafwerking aan één zijde.

Lodax fast floor mats rijplaten:
Zet snel en voordelig een vloer op met onze in elkaar hakende matten voor doeleinden als evenementen, bouwplaatsen, parkeerplaatsen, paden, enz.

Lodax premium rijplaten: Onze premium rijplaten kunnen een maximale capaciteit aan van 100 ton, en worden geleverd met een voordelige garantie van 10 jaar. Ze bieden verschillende opties zoals naamgravering, antislipafwerking, gefreesde groeven en extra handgrepen.

Lodax cross mats rijplaten:
Deze platen zijn even sterk als onze premium rijplaten, maar hebben één zijde met 5 mm groeven voor zware machines en een andere zijde met 3 mm groeven voor voetgangers en lichtere voertuigen.

Lodax rijplaten voor zwaar materieel:
Deze platen zijn speciaal ontworpen voor extreem zware machines tot 150 ton. Ze hebben een zijde met gefreesde groeven voor een betere tractie voor machines, terwijl de andere zijde een vlak oppervlak heeft om de grond eronder te beschermen.

Draagvermogen
Afmetingen
Vorm

Niet gevonden wat u zocht?
Wij maken ook producten op maat

Bezoek onze pagina over op maat gemaakte producten voor meer informatie.

Dankzij onze uitgebreide productiemogelijkheden en engineering afdeling kunnen wij op maat produceren:

  • Stempelplaten
  • Rijplaten
  • Oprijplaten
  • Enz.
Meer informatie over op maat gemaakte producten
Op maat gemaakte kunststofplaat ter ondersteuning van een motor
Veelgestelde vragen over Lodax rijplaten
Waarom zou ik op een werf rijplaten gebruiken?

Gebruik van rijplaten op bouwplaatsen biedt kostenbesparingen op lange termijn, verhoogt de snelheid van het bouwproces, zorgt voor een veiligere omgeving, beschermt de omgeving en de grond tegen schade en is veelzijdig inzetbaar op verschillende locaties.

lodax premium rijplaten op werf
lodax premium rijplaten op werf

Waarom zou ik rijplaten gebruiken bij tuinaanleg of groenvoorziening?

Kunststof rijplaten bieden bij tuinwerkzaamheden voordelen zoals bescherming tegen schade en een veilig werkoppervlak, net als traditionele stalen rijplaten. Ze zijn echter lichter en gemakkelijker te verplaatsen, weerbestendig en milieuvriendelijk. Het gebruik ervan kan op lange termijn geld besparen door dure reparaties te voorkomen en de behoefte aan extra apparatuur te verminderen. Kunststof rijplaten zijn een veelzijdig en waardevol hulpmiddel voor tuiniers en hoveniers om oppervlakten te beschermen en het werken in de tuin veiliger en efficiënter te maken.

Lodax premium mats voor tuinbouw
Lodax premium mats voor tuinbouw

Wat is het verschil tussen Lodax rijplaten en Lodax premium rijplaten?

Lodax rijplaten zijn gemaakt van kunststof en er zijn twee verschillende productlijnen beschikbaar: de reguliere Lodax rijplaten en de Lodax premium rijplaten. De reguliere rijplaten zijn vervaardigd uit kunststof met een lagere dichtheid of kwaliteit. De Lodax premium rijplaten zijn echter gemaakt van kunststof van hogere kwaliteit, wat betekent dat ze duurzamer zijn en een langere levensduur hebben.

Als gevolg van het verschil in materiaalkwaliteit biedt Lodax een garantie van 10 jaar voor de Lodax premium rijplaten, terwijl er een lagere garantie wordt gegeven voor de reguliere rijplaten. Het is daarom aan te raden om de Lodax premium rijplaten te kiezen als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw rijplaatbehoeften.

Het kan voldoende zijn om de gewone Lodax rijplaten te gebruiken in bepaalde situaties, zoals wanneer ze worden gebruikt met lichte machines tot 15T op een stevige, vlakke en gelijkmatige ondergrond.


Wat is het verschil tussen Lodax cross mats rijplaten en Lodax premium rijplaten?

Beide typen zijn even sterk en hebben een garantie van 10 jaar. De Cross mats rijplaten hebben aan één zijde standaard groeven van 5 mm voor zware machines en aan de andere zijde groeven van 3 mm voor voetgangers en lichtere voertuigen. Met de Lodax premium rijplaten kan je echter verschillende afwerkingen aanvragen bij de bestelling, zoals het graveren van uw naam.

Wanneer je de ondergrond moet beschermen, adviseren wij het gebruik van Lodax premium rijplaten. Dit komt doordat er standaard geen groeven aanwezig zijn die de ondergrond kunnen beschadigen. Bij Cross mats rijplaten zijn er wel groeven aanwezig, waardoor het mogelijk is dat deze de bodem beschadigen.

Lodax cross mats rijplaten
Lodax cross mats rijplaten
Lodax premium rijplaten
Lodax premium rijplaten

Heb ik connectoren nodig voor de rijplaten?

Door kunststof rijplaten te verbinden blijven ze stevig liggen bij moeilijke weersomstandigheden, wat gevaarlijke situaties voorkomt. Ook verlengt het de levensduur van de platen. Koppel rijplaten daarom waar mogelijk om veiligheid en effectiviteit te garanderen.

Lodax premium rijplaten met single I-connectoren
Lodax premium rijplaten met single I-connectoren

Zijn Lodax rijplaten gecertificeerd?

Om er zeker van te zijn dat wij altijd LODAX premium en cross mat rijplaten van dezelfde topkwaliteit leveren, organiseren wij een periodieke kwaliteitsanalyse van het materiaal met behulp van een FTIR-analyse. Deze test kan worden vergeleken met een DNA-analyse: experts controleren de gegevens met die van de oorspronkelijke test om te zien of deze overeenkomen met onze goedgekeurde kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitscontrole kunnen wij gunstige garantievoorwaarden aanbieden voor deze rijplaten. Opgelet: enkel Lodax premium en cross mat rijplaten zijn gecertificeerd.


Ik ben particulier. Kan ik rijplaten kopen?

Neen, wij verkopen enkel aan bedrijven.

Lodax premium rijplaten bouwwerf close up
Lodax premium rijplaten bouwwerf
Lodax premium rijplaten bouwwerf
Lodax cross mats rijplaten bouwwerf
FFM 54
Premium rijplaat op gras
Lodax rijplaten in gebruik

Voordelen van kunststof rijplaten

Lichter gewicht: kunststof rijplaten zijn vaak lichter dan metalen platen, wat het gemakkelijker maakt om ze te verplaatsen of te verwisselen.
Corrosiebestendigheid: kunststof platen zijn bestand tegen corrosie, wat betekent dat ze langer meegaan in buitenomgevingen of in omgevingen met veel vocht en zal ook niet oxideren zoals metalen rijplaten.
Lagere kosten: kunststof rijplaten zijn vaak goedkoper dan metalen platen, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn.
Op maat gemaakt: kunststof rijplaten kunnen gemakkelijk worden aangepast voor unieke toepassingen en gepersonaliseerde branding.
Flexibiliteit: kunststof rijplaten zijn vaak flexibeler dan metalen platen, waardoor ze beter bestand zijn tegen impact en trillingen.

Rijplaten worden hoofdzakelijk in deze sectoren gebruikt:

Bouwsector

Bouwsector

Tuinbouwsector

Tuinbouw sector

Event management

Evenementbeheer

Military ground protection mat

Militaire sector

Zorgsector

Zorgsector

Vraag naar een offerte!
056 42 22 03