Vraag naar een offerte! 056 42 22 03

Vragen? We zijn er om te helpen!

Welkom op onze veelgestelde vragen-pagina! Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord hier terug. Indien niet, maak gebruik van het formulier eronder. Wij zijn er om je te helpen en we zullen ons uiterste best doen om je zo snel en efficiënt mogelijk te antwoorden. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen, of het nu gaat om vragen over onze producten, prijzen, levering of andere zaken. Wij staan altijd voor je klaar!

Ik ben particulier. Kan ik rijplaten kopen?

Neen, wij verkopen enkel aan bedrijven.


Zijn Lodax rijplaten gecertificeerd?

Om er zeker van te zijn dat wij altijd LODAX premium en cross mat rijplaten van dezelfde topkwaliteit leveren, organiseren wij een periodieke kwaliteitsanalyse van het materiaal met behulp van een FTIR-analyse. Deze test kan worden vergeleken met een DNA-analyse: experts controleren de gegevens met die van de oorspronkelijke test om te zien of deze overeenkomen met onze goedgekeurde kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitscontrole kunnen wij gunstige garantievoorwaarden aanbieden voor deze rijplaten. Opgelet: enkel Lodax premium en cross mat rijplaten zijn gecertificeerd.


Wat is het verschil tussen Lodax cross mats rijplaten en Lodax premium rijplaten?

Beide typen zijn even sterk en hebben een garantie van 10 jaar. De Cross mats rijplaten hebben aan één zijde standaard groeven van 5 mm voor zware machines en aan de andere zijde groeven van 3 mm voor voetgangers en lichtere voertuigen. Met de Lodax premium rijplaten kan je echter verschillende afwerkingen aanvragen bij de bestelling, zoals het graveren van uw naam.

Wanneer je de ondergrond moet beschermen, adviseren wij het gebruik van Lodax premium rijplaten. Dit komt doordat er standaard geen groeven aanwezig zijn die de ondergrond kunnen beschadigen. Bij Cross mats rijplaten zijn er wel groeven aanwezig, waardoor het mogelijk is dat deze de bodem beschadigen.

Lodax cross mats rijplaten
Lodax cross mats rijplaten
Lodax premium rijplaten
Lodax premium rijplaten

Wat is het verschil tussen Lodax rijplaten en Lodax premium rijplaten?

Lodax rijplaten zijn gemaakt van kunststof en er zijn twee verschillende productlijnen beschikbaar: de reguliere Lodax rijplaten en de Lodax premium rijplaten. De reguliere rijplaten zijn vervaardigd uit kunststof met een lagere dichtheid of kwaliteit. De Lodax premium rijplaten zijn echter gemaakt van kunststof van hogere kwaliteit, wat betekent dat ze duurzamer zijn en een langere levensduur hebben.

Als gevolg van het verschil in materiaalkwaliteit biedt Lodax een garantie van 10 jaar voor de Lodax premium rijplaten, terwijl er een lagere garantie wordt gegeven voor de reguliere rijplaten. Het is daarom aan te raden om de Lodax premium rijplaten te kiezen als u op zoek bent naar een duurzame en betrouwbare oplossing voor uw rijplaatbehoeften.

Het kan voldoende zijn om de gewone Lodax rijplaten te gebruiken in bepaalde situaties, zoals wanneer ze worden gebruikt met lichte machines tot 15T op een stevige, vlakke en gelijkmatige ondergrond.


Heb ik connectoren nodig voor de rijplaten?

Door kunststof rijplaten te verbinden blijven ze stevig liggen bij moeilijke weersomstandigheden, wat gevaarlijke situaties voorkomt. Ook verlengt het de levensduur van de platen. Koppel rijplaten daarom waar mogelijk om veiligheid en effectiviteit te garanderen.

Lodax premium rijplaten met single I-connectoren
Lodax premium rijplaten met single I-connectoren

Waarom zou ik rijplaten gebruiken bij tuinaanleg of groenvoorziening?

Kunststof rijplaten bieden bij tuinwerkzaamheden voordelen zoals bescherming tegen schade en een veilig werkoppervlak, net als traditionele stalen rijplaten. Ze zijn echter lichter en gemakkelijker te verplaatsen, weerbestendig en milieuvriendelijk. Het gebruik ervan kan op lange termijn geld besparen door dure reparaties te voorkomen en de behoefte aan extra apparatuur te verminderen. Kunststof rijplaten zijn een veelzijdig en waardevol hulpmiddel voor tuiniers en hoveniers om oppervlakten te beschermen en het werken in de tuin veiliger en efficiënter te maken.

Lodax premium mats voor tuinbouw
Lodax premium mats voor tuinbouw

Waarom zou ik op een werf rijplaten gebruiken?

Gebruik van rijplaten op bouwplaatsen biedt kostenbesparingen op lange termijn, verhoogt de snelheid van het bouwproces, zorgt voor een veiligere omgeving, beschermt de omgeving en de grond tegen schade en is veelzijdig inzetbaar op verschillende locaties.

lodax premium rijplaten op werf
lodax premium rijplaten op werf

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Laat het ons weten en we helpen je zo snel mogelijk!

U bent geïnteresseerd in:


Uw contactgegevens

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen. Wij geven uw gegevens niet door aan derden en bewaren ze slechts 10 dagen.

Stuur ons een e-mail

Neem contact met ons op zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen. Wij antwoorden normaal binnen de 48 uur.

info@lodax.eu

Bel ons

Bel ons tijdens kantooruren
Maandag - vrijdag: 8.30 - 17.00 uur.

+32 56 42 22 03
Vraag naar een offerte!
056 42 22 03