Vraag naar een offerte! 056 42 22 03

Vragen? We zijn er om te helpen!

Welkom op onze veelgestelde vragen-pagina! Heb je een vraag? Misschien vind je het antwoord hier terug. Indien niet, maak gebruik van het formulier eronder. Wij zijn er om je te helpen en we zullen ons uiterste best doen om je zo snel en efficiënt mogelijk te antwoorden. Dus aarzel niet om contact met ons op te nemen, of het nu gaat om vragen over onze producten, prijzen, levering of andere zaken. Wij staan altijd voor je klaar!

Kan ik stempelplaten kopen als particulier?

Neen, we verkopen enkel aan bedrijven.


Zijn Lodax stempelplaten gecertifieerd?

Om er zeker van te zijn dat wij altijd LODAX producten van dezelfde topkwaliteit leveren, organiseren wij een periodieke kwaliteitsanalyse van het materiaal met behulp van een FTIR-analyse. Deze test kan worden vergeleken met een DNA-analyse: experts controleren de gegevens met die van de oorspronkelijke test om te zien of deze overeenkomen met onze goedgekeurde kwaliteit. Dankzij deze kwaliteitscontrole kunnen wij gunstige garantievoorwaarden aanbieden.


Waarom LODAX stempelplaten gebruiken in plaats van metalen stempelplaten?

In vergelijking met metalen stempelplaten zijn Lodax stempelplaten veel lichter van gewicht. Hierdoor wordt het eenvoudiger om de platen te verplaatsen of te verwisselen, iets wat bij metalen platen veel moeilijker wordt s vanwege het zware materiaal. Daarnaast hebben metalen platen na verloop van tijd vaak last van corrosie, wat de duurzaamheid van de platen negatief beïnvloedt.

Lodax stempelplaten, ook wel bekend als stempelschotten, zijn zeer goed bestand tegen diverse weersomstandigheden en kunnen zelfs (chemische) vloeistoffen moeiteloos aan. Dit maakt ze bijzonder duurzaam en geschikt voor langdurig gebruik. Wij geloven zo sterk in de kwaliteit van onze Lodax producten dat wij levenslange garantie bieden op onze standaard stempelplaten.


Waarom LODAX stempelplaten gebruiken in plaats van houten stempelplaten?

Lodax stempelplaten zijn gemaakt van gerecycleerd kunststof. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van kunststof absorbeert het geen vloeistoffen en is het zeer goed bestand tegen de meeste chemicaliën. Houten stempelplaten zijn erg populair dankzij de lage prijs. Hout is echter een materiaal dat kan breken of splinteren. Bij gebruik in natte, warme en koude omgevingen, zoals bouwplaatsen, kan hout tekenen van zwakte vertonen en moet het na een paar jaar na aankoop al worden vervangen.

Lodax pads zijn zeer goed bestand tegen milieuveranderingen en vloeistoffen, wat resulteert in een lange levensduur. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom wij levenslange garantie bieden op onze standaard stempelplaten.


Zijn stempelplaten verplicht volgens de Europese wetgeving?

Stempelplaten zijn niet wettelijk verplicht, maar het is de verantwoordelijkheid van elke machinist om te allen tijde voor een veilige werkomgeving te zorgen. Door stempelplaten of stempelschotten te gebruiken, kan men er zeker van zijn dat een machine stabieler is.


Wat zijn de risico's van het niet gebruiken van stempelplaten of stempelschotten?

De risico's van het niet gebruiken van stempelplaten of stempelschotten zijn: kantelen van de machine, wegzakken in het oppervlak.


Wanneer stempelplaten of stempelschotten gebruiken?

Stempelplaten of stempelschotten zijn essentieel voor het voorkomen van wegzakken van voertuigen zoals mobiele telescoopkranen, kranen, hoogwerkers, betonpompen, campers of alle voertuigen met stabilisatoren en steunvoeten. Dus van zodra gewerkt wordt op zachter ondergrond, grasland, bouwwerf, asfalt,...
De stempelplaten zijn verkrijgbaar in vierkante en ronde vormen maar bestaan ook in andere types.
Dankzij de grote rekbaarheid van HMPE 500 regeneraat kunnen de platen grote vervormingen aan zonder te scheuren of breken.
Ze zijn ook bestand tegen chemische invloeden zoals UV-straling, benzine, dieselolie, reinigingsmiddelen, vetten en natuurlijk ook tegen weersinvloeden. Dankzij de hoge stijfheid wordt de belasting ideaal verdeeld, zo voorkomt u minder schade aan de ondergrond en betere stabiliteit van het voertuig.


Hoe de juiste stempelplaat kiezen?

Bekijk onze stappenplan. Hiermee kiest u de beste stempelplaat voor jouw specifieke situatie.

Staat je vraag niet tussen de veelgestelde vragen? Laat het ons weten en we helpen je zo snel mogelijk!

U bent geïnteresseerd in:


Uw contactgegevens

Wij gebruiken uw gegevens alleen om contact met u op te nemen. Wij geven uw gegevens niet door aan derden en bewaren ze slechts 10 dagen.

Stuur ons een e-mail

Neem contact met ons op zodat wij u zo snel mogelijk kunnen helpen. Wij antwoorden normaal binnen de 48 uur.

info@lodax.eu

Bel ons

Bel ons tijdens kantooruren
Maandag - vrijdag: 8.30 - 17.00 uur.

+32 56 42 22 03
Vraag naar een offerte!
056 42 22 03